Čokoladnica d.o.o

Brnčičeva 13
1231 Ljubljana, Črnuče
Tel.: 00 386 (0) 59 031 989
info@cokoladnica.si

PE Supernova

Jurčkova cesta 223,
1000 Ljubljana
Tel.: 00 386 (1)620 98 51

Izvirna čokoladna darila

Marsikomu zmanjka idej za darila. Zakaj ne bi podarili čokolade ali odliče čokoladne pralineje v lični embalaži?
Čokolade se razveselijo tako otroci kot odrasli, zato s takim darilom ne morete zgrešiti. Čokoladi se poleg navadnih smrtnikov ne morejo upreti niti bogovi, saj jo pridobivajo iz zrn kakavovca, katerega znanstveno ime theobroma cacao pomeni  hrana bogov, ki izhaja iz časov Majev. 

Predstavnice ženskega spola se je sicer izogibajo v strahu, da bo tablica čokolade uničila njihova prizadevanja za vitko linijo. Vendar ni tako in v normalnih mejah je čokolada zdravju prijazna - seveda imamo v mislih našo čokolado z veliko kakavovih delov. 
Med priljubljene sodijo mlečne čokolade z lešniki, arašidi in sadjem. Te vrste čokolade so tudi najbolj sladke, saj vsebujejo manj kakavovih delov in več sladkorja, mleka in drugih dodatkov. 

Čokolada, ki ima več kakava, pa je grenkega, a bolj polnega okusa po kakavu. Čokoladi, ki ima vsaj 70 odstotkov kakava, pravijo tudi temna čokolada. Ta bo primerna za poznavalce čokolade, nikakor pa za mlajše sladkosnedneže, ki uživajo ob sladkem okusu čokolade, ko se ta topi v ustih. Izberite si različne pakete po želji.

Karkoli iz čokolade

Imate zamisel in željo za nekaj iz čokolade? Z veseljem vam jo bomo izpolnili!

več ...
Čokoladne umetnine

V naši čokoladnici ustvarjamo tudi najrazličnejše čokoladne skulpture - umetnine za raznovrstne priložnosti.

Na spodnjih fotografijah si lahko ogledate, kako poteka izdelava čokoladnega korzeta in nekaj utrinkov z modne revije CHOCOLAT COU(L)TURE, umetnost ustvarjena pod okriljem oblikovalke Petje Zorec in naših chocolatierjev, ki je potekala na Festivalu čokolade 2013 v Radovljici. 

več ...